iPhone X u petak se našao na policama svjetskih Apple prodavnica, a u isto vrijeme ovaj dugo očekivani uređaj visoke klase našao se i u online ponudi kod bh. preprodavača.

04.11.2017 | Komparacio.ba |

www.klix.ba

iPhone X u petak se našao na policama svjetskih Apple prodavnica, a u isto vrijeme ovaj dugo očekivani uređaj visoke klase našao se i u online ponudi kod bh. preprodavača.

 

 

Naime, na domaćim internet oglasnicima kao što je OLX.ba, iPhone X se od jučer može naći u prodaji po cijenama koje variraju do nevjerovatnih 4.000 KM. Najveći broj ponuda na online oglasima kreće se ipak od 2.200 do 2.600 konvertibilnih maraka.

Cijena ovog smartphonea u Evropi se kreće od 1.100 do 1.200 eura, zavisno od države. Cijena u Hrvatskoj se kreće oko 1.300 eura, pa se s toga zvanična cijena u Bosni i Hercegovini, iako nije poznata, može očekivati u sličnom okviru.

Kada je u pitanju početak zvanične prodaje u ovlaštenim prodavnicama Appleovih proizvoda u BiH, dolazak uređaja na police očekuje se krajem mjeseca.

Podsjećamo, iPhone X je najnovija inačica Appleove najpozantije linije uređaja koja je predstavljena još u septembru. Spartphone od stakla i nehrđajućeg čelika nudi edge-to-edge OLED displej, otključavanje kroz prepoznavanje lica, kamere od 12-megapiksela i otvorom blende od f1.8 na običnoj i 2.4 na telephoto senzoru.

 

Preuzeto sa: www.klix.ba
Izabrao i priredio: www.komparacio.ba

 

 

 

KOMPACRTICE

Uobičajeno vrijeme u kojem ljudi koriste jednu kuću u Americi je oko 10 godina. Prosječno  trajanje hipotekarnog kredita je oko 5 godina. Postavlja se pitanje: "Da li kamatne stope trebaju da budu fiksirane na 30 godina kada prosječni korisnik kredita koristi stambeni kredit u prosjeku tih 5 godina? Da li to ima smisla u ovom vremenu i okruženju?"

MSN Real Estate