Apple kupio kompaniju PowerbyProxi koja se bavi tehnologijom za bežično punjenje

25.10.2017 | Komparacio.ba |

www.klix.ba

Kompanija Apple je kupila manje poznatu kompaniju PowerbyProxi s Novog Zelanda koja se bavi tehnologijom bežičnog punjenja.

 

 

PowerbyProxi je osnovan 2007. godine, a osnivač je Fady Mishriki. Specijalizovana je za proizvodnju malih modula koji omogućavaju bežično prenošenje energije prema većim uređajima kao što su roboti, dronovi i medicinska oprema.

Apple je potvrdio da je realizovana kupovina, što je rijedak slučaj, a potpredsjednik razvoja hardvera Dan Riccio je rekao da će to biti odličan dodatak kompaniji jer Apple radi na kreiranju "bežične budućnosti".

Predstavljanjem iPhonea 8, iPhonea X i Apple Watcha Series 3 u septembru, Apple je istakao svoju viziju koja se odnosi na jednostavniju formu punjenja, koja funkcioniše po Qi industrijskom standardu te barem djelomično opravdao uklanjanje utora za slušalice i investicije u Bluetooth dodatke. Apple planira naredne godine predstaviti ploču za punjenje pod nazivom AirPower koja će simultano puniti svaki iPhone sa stražnjim staklenim dijelom, Apple Watch i bežične Airpods slušalice.

Još uvijek nije jasno kako će PowerbyProxi pomoći Appleu u ostvarenju ambicija, kao i da li će američka kompanija ugasiti PowerbyProxijeve komercijalne operacije. Novozelandska kompanija poizvodi module za punjenje koji mogu obavljati transfer energije od 100 W. Apple bi u budućnosti mogao uvesti podršku bežičnog punjenja i za veće i "gladnije" uređaje poput MacBooka.

 

Preuzeto sa: www.klix.ba
Izabrao i priredio: www.komparacio.ba

 

 

 

KOMPACRTICE

"Iskreno mi je žao. Moja jedina nada je da razumijete da sam radio u pokušaju – iako u zabludi – da osiguram veće povrate za fond i njegove ulagače. Ali čak i tako, ponašao sam se previše zaneseno, uzrokujući vam razorne gubitke za koje nema opravdanja..“

Owen Li, manager fonda u pismu investitorima fonda kojim je upravljao

BusinessInsider