Facebook uveo opciju prepoznavanja lica za vraćanje starih profila

03.10.2017 | Komparacio.ba |

www.klix.ba

Napretkom tehnologije brojne kompanije počele su ugrađivati senzore za prepoznavanje lica u razne uređaje, pa je tako i gigant među društvenim mrežama uveo opciju vraćanja starih računa uz sistem prepoznavanja lica.

 

Prvobitno su glasine o nadolazećoj Facebookovoj opciji počele kružiti na Tweeteru, a kasnije je i Facebook potvrdio informacije za Tech Crunch.

Kako to obično biva s novim opcijama, one su sada dostupne samo ograničenom broju korisnika jer Facebook provjerava funkcionalnost sistema za prepoznavanje lica.

Ovaj sistem dizajniran je kako bi pomogao korisnicima da povrate svoje stare naloge umjesto da prave nove. Tako da, ukoliko neko hakira vaš profil, moći ćete preko kamere vašeg mobitela skenirati lice kako biste vratili pristup profilu.

"Testiramo nove opcije za ljude koji žele brzo i lako verifikovati da su vlasnici računa na koje se ne mogu prijaviti iz raznih razloga. Ova opcija dostupna je samo za uređaje s kojih ste se već ranije prijavljivali na profil", kazali su iz Facebooka.


Preuzeto sa: www.klix.ba
Izabrao i priredio: www.komparacio.ba

 

 

 

KOMPACRTICE

"Iskreno mi je žao. Moja jedina nada je da razumijete da sam radio u pokušaju – iako u zabludi – da osiguram veće povrate za fond i njegove ulagače. Ali čak i tako, ponašao sam se previše zaneseno, uzrokujući vam razorne gubitke za koje nema opravdanja..“

Owen Li, manager fonda u pismu investitorima fonda kojim je upravljao

BusinessInsider