Audi Quattro Turbo prodan na aukciji za 96.600 dolara

29.09.2017 | Komparacio.ba |

www.klix.ba

Kompanija Audi je proizvela nešto više od 11.000 primjeraka sportskog modela Quattro između 1980. i 1991. godine, a debitovao je na Sajmu automobila u Ženevi 1980. godine. Sada je jedan primjerak prodan na aukciji za 96.600 dolara.

 

 

Nakon što je ugledao svjetlo dana Audi Quattro je vrlo brzo postao istinska sila u svijetu relija, a danas je među kolekcionarima veoma tražen i cijenjen.

Primjerak koji je prodan na aukciji prešao je svega 51.857 km te je tokom svog života imao svega dva vlasnika. U potpunosti je originalan, od unutrašnjosti, eksterijera pa do motora. Obojen je u unuikatnu Tornado crvenu boju, a u unutrašnjosti je originalni trokraki upravljač, kožom presvučeni naslonjači za ruke na vratima, pretinac za rukavice, centralna konzola, džepovi na vratima, djelomično kožom presvučena sjedišta s ušivenim natpisom "Quattro", čak dolazi i s originalnim kasetofonom.

Automobil pokreće 2,2-litarski redni petocilindrični motor koji se pojavio prvi put 1989. godine. Kada je bio potpuno nov, isporučivao je 217 KS, a maksimalna brzina automobila iznosila je 230 km/h.

Novi vlasnik je za Audi izdvojio 96.600 dolara.

 

Preuzeto sa: www.klix.ba
Izabrao i priredio: www.komparacio.ba

 

 

 

KOMPACRTICE

Prema provedenim istraživanjima, zabluda je da ljudi razumiju banke, makar i na osnovnom nivou, naprimjer, kako funkcionira proces kreditiranja ili štednje. Rezultati istraživanja su deprimirajući.

Bloomberg.com