Još uvijek nije počela proizvodnja iPhonea X, prve isporuke će kasniti sedmicama

27.09.2017 | Komparacio.ba |

www.klix.ba

Novi iPhone X bi se na policama trebao naći za nešto više od mjesec dana - 3. novembra, ali Appleov novi telefon još uvijek ne silazi sa proizvodne trake.

 

 

Apple nije počeo proizvoditi novi telefon i to je razlog što će se iPhone X izuzetno teško kupiti do Nove godine, piše PCMag. 

Iako nema zvanične potvrde, kašnjenje proizvodnje potvrdio je Chris Caso, analitičar pri Raymond James Investment Services, koji je kazao da postoji više manjih problema koji će zajedno doprinijeti da proizvodnja počne tek sredinom oktobra – dva mjeseca nakon planiranog početka proizvodnje.

Dosadašnji modeli iPhona dočekivali su početak prodaje u "gomilama" kako bi se ispoštovala potražnja. Ovoga puta gomile neće biti, a oni koji telefon naruče čak i unaprijed svoj bi novi iPhone X mogli dobiti tek nakon nekoliko sedmica, ako ne i nekoliko mjeseci.


Preuzeto sa: www.klix.ba
Izabrao i priredio: www.komparacio.ba

 

 

 

KOMPACRTICE

Novac je kao nuklearna energija - to je ljudski izum za koji vlade nikad nisu naučile kako da sigurno njime upravljaju, a u korist čovječanstva. Aktuelna globalna kriza svakodnevno daje dokaze za to.

Money and the real economy