Koncept Suzuki e-Survivor nagovještava budućnost SUV-ova

25.09.2017 | Komparacio.ba |

www.klix.ba

Kompanija Suzuki je otkrila izgled svog koncepta e-Survivor, neobičnog SUV-a koji je inspirisan uspjehom modela Jimmy i VItara, ali koji predstavlja dalju budućnost četverotočkaša s električnim motorima.

 

Neobičan dizajn i ekstremno kratak prevjesi na prednjoj i stražnjoj osovini ističu kompaktnu veličini automobila, dok nedostatak lukova točkova omogućava pogled na ovjes. Koncept je zamišljen isključivo kao dvosjed bez krova, a moderna prednja maska je bazirana na onoj koju posjeduje model Jimmy. Tu su okrugli LED svjetlosni sklopovi, kao i osvijetljena prednja rešetka.

Unutrašnjost je jednako interesantna kao i eksterijer, posjeduje masivni head-up display te ekran ugrađen u upravljač s donjim ravnim dijelom. Na centralnoj konzoli dominira još jedan ekran sferičnog oblika s 3D prikazom koji nudi niz informacija. Na strani suvozača je također ekran, kao i dva manja ekrana ugrađena u sjedišta te zvučnici i ventlilacijski otvori.


Preuzeto sa: www.klix.ba
Izabrao i priredio: www.komparacio.ba

 

 

 

KOMPACRTICE

Novac je kao nuklearna energija - to je ljudski izum za koji vlade nikad nisu naučile kako da sigurno njime upravljaju, a u korist čovječanstva. Aktuelna globalna kriza svakodnevno daje dokaze za to.

Money and the real economy