Jednostavni WiFi sistem: Eero garantuje odličnu konekciju i na udaljenim mjestima

16.09.2017 | Komparacio.ba |

www.klix.ba

Direktor američke startup kompanije Eero Nick Weaver osmislio je jedinstven WiFi sistem koji osigurava konekciju i na udaljenim mjestima, a na ideju je došao zbog čestih poziva roditelja koji su se žalili na gubitak konekcije.

 

Rezultat njegovih "frustracija" bio je WiFi uređaj Eero koji internetsku mrežu činu bržom i lakšom za upravljanje, a američki mediji pišu da je Eero i mnogo ljepšeg izgleda od standardnih rutera. 

Riječ je o mrežnom WiFi sistemu koji umjesto jednog rutera, koji sve slabije funkcioniše kako se osoba udaljava od njega, radi na principu povezivanja stanica kako bi "pokrio" kompletan prostor. 

Mediji prenose da uređaj liči na proizvode kompanije Apple, da ga je moguće podesiti putem pametnih telefona i da automatski instalira i ažurira sigurnosne postavke. 

Cijena Eero paketa koji može "pokriti" stan ili manju kuću kreće se od 460 do 499 dolara, a za veće prostore kompanije nudi i dvodijelni set koji funkcioniše odlično.

 

Preuzeto sa: www.klix.ba
Izabrao i priredio: www.komparacio.ba

 

 

 

KOMPACRTICE

.....prosječna naknada na kreditnu karticu koju plaćaju manje informirani Amerikanci je za 50% viša od one koju plaćaju finansijski pismeniji korisnici. 

Bloomberg.com