Dvije kamere i snažan procesor: Galaxy Note 8 će koštati 1.000 eura, prodaja počinje u septembru

04.08.2017 | Komparacio.ba |

www.klix.ba

Kako se Samsung priprema da 23. augusta u New Yorku konačno predstavi novi Galaxy Note 8, tako je more informacija o specifikacijama sve veće. Ipak, posljednje provjerene najave koje prenosi VentureBeat važe za tačne osobnosti budućeg nasljednika Note 7.

 

 

Uređaj će biti dostupan u crnoj, zlatnoj, sivoj i plavoj boji. Cijena će se kretati oko 1.000 eura, a prodaja počinje u septembru.

Tijelo uređaja će biti zaštićeno od utjecaja vode i prašine certifikatom IP68. Oblik neodoljivo podsjeća na Galaxy S8 i S8 Plus, što je i očekivano, a razlike su vidljive u detaljima kao što su "kockaste" ivice, 6,3-inčni SuperAMOLED displej, dimenzije 162.5mm x 74.6mm x 8.5mm i klasični omjer displeja od 18.5:9.

Pokretat će ga Snapdragon 835 u SAD-u i Exynos 8895 čipset u ostatku svijeta, imat će standardnih 6 GB RAM-a i 8 GB RAM-a kod jačih verzija te 64 GB interne memorije uz mogućnost proširenja.

Note 8 će imati dvije stražnje kamere, obje opremljene senzorima od 12-megapiksela. Širokougaona kamera posjedovat će otvor blende od f1.7 i dualpikselni autofokus, a telefoto kamera imat će f2.4 blendu i 2x optički zoom. Oba senzora će biti optički stabilizovana, a prednja kamera bit će opremljena 8-megapikselnim senzorom otvora blende f1.7.

Sve će napajati baterija od 3.300 mAh koja će imati sposobnost brzog punjenja putem USB-C utora.

 

Preuzeto sa: www.klix.ba
Izabrao i priredio: www.komparacio.ba

 

 

 

KOMPACRTICE

.....prosječna naknada na kreditnu karticu koju plaćaju manje informirani Amerikanci je za 50% viša od one koju plaćaju finansijski pismeniji korisnici. 

Bloomberg.com