Elektroprivreda BiH ostvarila polugodišnji gubitak od 22,8 miliona KM

03.08.2017 | Komparacio.ba |

www.klix.ba

Kompanija "Elektroprivreda BiH" ostvarila je u prvom polugodištu ove godine neto gubitak od 22,8 miliona KM, navedeno je u finansijskom izvještaju ove kompanije, koji je objavljen na Sarajevskoj berzi.

 

U prošloj godini u prva dva kvartala "Elektroprivreda BiH" je poslovala s dobitkom, koji je iznosio 3,7 miliona KM. 

"Elektroprivreda" je u prvom polugodištu ostvarila prihod od 568,2 miliona KM, što je za 100 miliona KM više nego u istom periodu prošle godine, kada su prihodi iznosili 467,3 miliona KM. 

Rashodi su u prvih šest mjeseci ove, u odnosu na isti period 2016. godine narasli na 598,4 miliona KM, nakon što su godinu ranije iznosili 462,3 miliona KM, prenosi poslovni portal "Indikator".

Na povećane poslovne rashode uticali su najvećim dijelom povećana nabavna vrijednost prodate robe, koja je u prva dva kvartala iznosila 162,1 milion KM, a u istom period lani 38,8 miliona KM, te povećani materijalni troškovi. 

Ova kompanija je na kraju juna imala 4.595 zaposlenih, a u prvih šest mjeseci 2016. godine zapošljavala je 4.669 osoba.


Preuzeto sa: www.klix.ba
Izabrao i priredio: www.komparacio.ba

 

 

 

KOMPACRTICE

Prema provedenim istraživanjima, zabluda je da ljudi razumiju banke, makar i na osnovnom nivou, naprimjer, kako funkcionira proces kreditiranja ili štednje. Rezultati istraživanja su deprimirajući.

Bloomberg.com