Amerikanci počeli naručivati hranu direktno preko Facebooka

23.05.2017 | Komparacio.ba |

www.klix.ba

Nakon što je Facebook nedavno testirao opciju naručivanja hrane direktno preko ove najpoznatije društvene mreže, Amerikancima sada i zvanično može biti dostavljeno omiljeno jelo nakon samo nekoliko klikova putem njihovih Facebook profila.

 

Nova opcija "Naruči hranu" dostupna je u web i mobilnoj verziji, a nalazi se na vrhu Facebookovog zida pod ikonom hamburgera. Opcija je trenutno dostupna samo na američkom tržištu, a uskoro bi i korisnici iz Evrope mogli naručivati hranu preko Facebooka.

Opcija funkcionira tako što vam se klikom na šareni hamburger ponude svi restorani iz vašeg okruženja i njihov ponude hrane. Možete odabrati da vam hranu dostave na adresu ili da vi odete po nju. Sve, od naručivanja, plaćanja, dostavljanja i preuzimanja hrane ide isključivo preko Facebooka. 

Iako su korisnicima interneta dostupni brojni dostavljači koji im već godinama donose hranu na kućnu adresu, Facebook na ovaj način želi što duže zadržati korisnike da ostanu aktivni na ovoj društvenoj mreži.

Nekoliko Amerikanaca već su obavili svoje narudžbe i kažu kako su zadovoljni uslugom, prenosi Tech Crunch.


Preuzeto sa: www.klix.ba
Izabrao i priredio: www.komparacio.ba

 

 

 

KOMPACRTICE

"Biti velikodušan sa tuđim novcem je strašno", rekao je Axel Kicillof argentinski ministar privrede, saopštavajući  svijetu da je njegova zemlja otišla u stečaj po drugi put u nešto više od jednog desetljeća.

Axel Kicillof