Otvaramo vrata novog doma Baraka Obame

10.06.2016 | Komparacio.ba |

www.kucastil.rs

Barak i Mišel Obama su iznajmili kuću čija se vrijednost procijenjuje na četiri miliona dolara, gdje će se povući nakon završetka njegove predsjedničke karijere.

 

 

Kuća je napravljena 1928. godine i ima devet spavaćih soba i osam kupatila, a pripada Džou Lokhartu, novinaru koji je nekada radio kao PR za bivšeg predsjednika Amerike Bila Klintona.

Kuća se nalazi u Vašingtonu, samo nekoliko kilometara od centra, u naselju koje se smatra najluksuznijim dijelom grada. Frenklin Ruzvelt je takođe živio neko vrijeme u ovoj kući, dok je još bio generalni sekretar Mornarice.

Uprkos tome što Obama više neće biti predsjednik Amerike, on će i dalje uživati u privilegijama koje ta pozicija nosi, pa će tako članovi Tajne službe i dalje čuvati njega i njegovu porodicu.

Komšije Obami su upravo Klintonovi, koji žive samo nekoliko kuća dalje. Naravno, ukoliko Hilari pobjedi na izborima, ona će se preseliti u Belu kuću umjesto Obame.

Preuzeto sa: www.kucastil.rs
Izabrao i priredio: www.komparacio.ba

 

 

 

KOMPACRTICE

Uobičajeno vrijeme u kojem ljudi koriste jednu kuću u Americi je oko 10 godina. Prosječno  trajanje hipotekarnog kredita je oko 5 godina. Postavlja se pitanje: "Da li kamatne stope trebaju da budu fiksirane na 30 godina kada prosječni korisnik kredita koristi stambeni kredit u prosjeku tih 5 godina? Da li to ima smisla u ovom vremenu i okruženju?"

MSN Real Estate

Da li ste znali za kamatnu stopu 5.49% za stambene kredite ?

 

Kliknite ovdje i odaberite kredit za Vas!