7 savjeta za uređenje dvorišta ili bašte

06.06.2016 | Komparacio.ba |

www.kucastil.rs

Idealno dvorište je ono koje je uređeno tako da bude kutak za uživanje i odmor. A da bi to bilo mora da ispuni nekoliko osnovnih uslova. Osim toga, dvorište je prva stvar koju neko vidi kada vam dođe u goste, pa zašto se ne biste potrudili da ostavite dobar utisak?

 

 

 

Ako smo vas ubijedili da prionete na posao, slijedite ovih sedam osnovnih savjeta i uživajte u svom omiljenom mjestu za opuštanje, posebno tokom vrelih ljetnjih dana.

 

1. Ne pretrpavajte prostor biljkama
 
Biljke i cvijeće čine svaki spoljni prostor ljepšim, ali je tanka linija između bogate bašte i zbrke od stabljika, latica i lišća. Pružite svakoj biljci dovoljno prostora kako bi slobodno rasla, bez borbe za vodu i sunce.
 
2. Ne zanemarujte osvijetljenje
 
Provjeravajte s vremena na vrijeme da li rade baštenske lampe. Nekoliko manjih lampi pružiće ljepše i prijatnije osvetljenje za dom, a i gosti će lakše naći ulaz.

3. Uklonite korov
 
Naravno da nije moguće ukloniti svaku divlju biljku čim se pojavi, ali nema opravdanja za dvorište zaraslo u korov. Posvetite malo vremena svake nedjelje uklanjanju korova i dvorište će izgledati uredno cijele godine.
 
4. Čistite stepenice
 
Ako ulaz u vaš dom uključuje i stepenice, potrudite se da ih redovno čistite. Zemlja, kamenčići, lišće i trava nakupe se vrlo lako na njima, pa mogu djelovati vrlo neuredno.
 
5.  Ofarbajte kapiju
 
Iako kapija nije prvo što vam padne na pamet kada razmišljate o dvorištu, to je ipak njegov nerazdvojivi dio. Ako primijetite da boja blijedi od dugog izlaganja suncu i vjetru, ofarbajte je što prije i sprečite da vaš dom izgleda neodržavano.
 

6. Ne ostavljajte baštenski alat napolju
 
Nakon dužeg uređivanja bašte, sve što želite je da se opustite i odmorite. Ali, ne zaboravljajte vaše makaze, lopate i metle u dvorištu. Smotajte crijevo za zalivanje, sklonite alat i dopustite da se vaš trud koji ste uložili vidi.
 
7. Dajte dvorištu lični pečat
 
Dvorište je savršeno mjesto za ispoljavanje vaše kreativne strane. Odaberite cvijeće, biljke i dvorišnu dekoraciju koji reprezentuju vaš stil ili se uklapaju sa unutrašnjom dekoracijom i pružite vašem domu kohezivan izgled.Preuzeto sa: www.kucastil.rs
Izabrao i priredio: www.komparacio.ba

 

 

 

KOMPACRTICE

"Biti velikodušan sa tuđim novcem je strašno", rekao je Axel Kicillof argentinski ministar privrede, saopštavajući  svijetu da je njegova zemlja otišla u stečaj po drugi put u nešto više od jednog desetljeća.

Axel Kicillof

Da li ste znali za kamatnu stopu 5.49% za stambene kredite ?

 

Kliknite ovdje i odaberite kredit za Vas!