Do kraja 2018. Banja Luka dobija grandiozan tržni centar

30.05.2016 | Komparacio.ba |

www.klix.ba

U toku su početni radovi na izgradnji veleljepnog tržnog centra City Malla u centru Banje Luke, koji će se nalaziti u ulici Vase Pelagića, između Doma Sindikata RS-a, hotela Talija i zgrade Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

 


"Tokom maja završeni su svi administrativni preduslovi za početak radova, te se odmah i kreće u realizaciju projekta", izjavila je Danijela Risojević, direktorica City Malla i dodala da će ovaj tržni centar će biti prvi i najveći centar u banjalučkom regionu sa cjelokupnim sadržajem namijenjenim za cijelu porodicu.

City Mall će imati 54.600 kvadratnih metara površine, sa 20.000 kvadratnih metara prodajnog prostora raspoređenog na četiri nivoa.

"Na prva dva nivoa će se nalaziti prodajni prostor sa internacionalnim i domaćim robnim markama, a na trećem i četvrtom nivou će se nalaziti sadržaji prodajno-zabavnog karaktera, sa kino salama i ugostiteljskim sadržajima", najavila je direktorica City Malla.

City Mall će imati i tri nivoa podzemnih garaža. Grad Banja Luka će ovim konačno dobiti jedan savremeni tržni centar kakav imaju svi gradovi u regionu i u svijetu, a obzirom na centralnu lokaciju, City Mall će postati novo mjesto okupljanja, kupovine i zabave, ali i centar kulturnog, turističkog i društvenog razvoja.

"Projekat City Mall ima višestruki značaj za Banju Luku, jer će realizacija ovako sveobuhvatnog projekta omogućiti povećanje radnih mjesta, proširenje poslovanja mnogim domaćim izvođačima i poslovnim partnerima, kao i značajan priliv u budžet našeg grada", objasnila je direktorica.

Planiran završetak radova je kraj 2018. godine.

 


Preuzeto sa: www.klix.ba
Izabrao i priredio: www.komparacio.ba

 

 

 

KOMPACRTICE

"Biti velikodušan sa tuđim novcem je strašno", rekao je Axel Kicillof argentinski ministar privrede, saopštavajući  svijetu da je njegova zemlja otišla u stečaj po drugi put u nešto više od jednog desetljeća.

Axel Kicillof

Da li ste znali za kamatnu stopu 5.49% za stambene kredite ?

 

Kliknite ovdje i odaberite kredit za Vas!