10 sjajnih planova za jednosoban stan (I dio)

28.05.2016 | Komparacio.ba |

www.kucastil.rs

Iako jednosobni stanovi koji su često jedina opcija u velikim gradovima zbog manje kvadrature izledaju znatno skromnije od onih dvosobnih, trosobnih ili, pak, prostranih kuća u prigradskim naseljima, čak i oni mogu biti dovoljno prostrani za normalan svakodnevni život uz dobra rješenja.

 

Stoga vam predstavljamo 10 sjajnih planova za jednosodne stanove, a vama prepuštamo da odaberete ono koje ispunjava funkcije koje najviše odgovaraju vašim životnim potrebama.
 
1. Stan za neženju


 
Ako se prepoznajete u ovom nazivu, ovo je sjajno rješenje za vas jer ovaj moderan jednosoban stan ima sve što je potrebno za jednog uglađenog neženju – od tamno sivog enterijera do privatnog balkona, savršenog za ispijanje popodnevnog koktela.


2. Svijetlo i prijatno


 
Ako želite prijatnu atmosferu u stanu, a pri tom ne morate striktno da odvajate kuhinju od dnevnog boravka jer niste često u ulozi kuhara, razmislite o otvorenoj dnevnoj sobi i pultu za ručanje koji čine da stan djeluje prostrano, svijetlo i prijatno. Ovakav efekat možete postići i zahvaljujući prepoznatljivim skandinavskim stilom, koji najbolje odslikava komforan mali stan u okolini Stokholma (34 m²). 


3. Stan za odmor i druženje


 
U sličnoj konfiguraciji vidimo i jednosoban stan nešto manje kvadrature i bez trpezarijskog stola, ali i dalje sa dovoljno prostora za odmor i druženje.

4. Stan za mladi par sa bebom (izdvojen intimni kutak)
 
Ovim jednostavnim dizajnom jednosobnog stana, dnevna soba je izdvojena od spavaće kako bi se postigla što veća zvučna izolacija i obezbijedio izdvojen intimni kutak, što je, recimo, idealno rješenje za mladi bračni stan sa bebom. Ujedno je i kuhinja izdvojena u odnosu na dnevnu sobu što je dobro rješenje i za one koji češće kuhaju kako bi dnevnu subu zaštitili od isparavanja i mirisa hrane.


5. Elegantno dizajniran stan


 
Ovaj stan sadrži spavaću sobu sa odvojenom prostorijom za garderobu, kupatilo sa odvojenom vešernicom i prostoriju koja objedinjuje kuhinju, trpezariju i dnevnu sobu.

 


Preuzeto sa: www.kucastil.rs
Izabrao i priredio: www.komparacio.ba

 

 

 

KOMPACRTICE

„Za sve probleme drugdje, obod Pacifika će vjerojatno odrediti tok svijeta u ovom stoljeću. Nalet diplomacije na sumitu APEC je samo prvi korak u ublažavanju napetosti stvorene usponom Kine i relativnom padu Amerike.“

 

 

John Micklethwait, glavni urednik The Economist

Da li ste znali za kamatnu stopu 5.49% za stambene kredite ?

 

Kliknite ovdje i odaberite kredit za Vas!