Ovako izgleda arhitektura koja poštuje prirodu

20.05.2016 | Komparacio.ba |

www.kucastil.rs

Arhitektura nas može impresionirati na mnogo načina, ali čini se najviše onda kada nam jasno pokazuje da se ne stavlja ispred prirode. Nažalost, mnoga mjesta sa prelijepom prirodom već su nestala ili uništena zbog poslovnih zgrada, šoping molova, saobraćajnica ili stambenih kompleksa, pa "mali primijeri" koji slijede zaslužuju naše puno poštovanje.

 

Oni pokazuju da je očuvanje čak i jednog jedinog drveta dovoljno da se pronalaze originalna rješenja, zbog kojih njihovi autori zaslužuju posebnu pažnju. Ne samo što su svojim idejama očuvali dio prirode, već su upravo tim djelovima unijeli poseban šarm u objekte koji slijede. Uvjerite se i sami, a ako i vi imate primijere koji zaslužuju da se nađu u ovoj foto-galeriji pošaljite nam i biće nam zadovoljstvo da ih podjelimo i sa svim drugim čitaocima.  


Fotografije:

 

Preuzeto sa: www.komparacio.ba

Izabrao i priredio: www.komparacio.ba

 

 

 

 

KOMPACRTICE

Uobičajeno vrijeme u kojem ljudi koriste jednu kuću u Americi je oko 10 godina. Prosječno  trajanje hipotekarnog kredita je oko 5 godina. Postavlja se pitanje: "Da li kamatne stope trebaju da budu fiksirane na 30 godina kada prosječni korisnik kredita koristi stambeni kredit u prosjeku tih 5 godina? Da li to ima smisla u ovom vremenu i okruženju?"

MSN Real Estate

Da li ste znali za kamatnu stopu 5.49% za stambene kredite ?

 

Kliknite ovdje i odaberite kredit za Vas!