Kuća koja briše granicu između enterijera i eksterijera

12.05.2016 | Komparacio.ba |

www.kucastil.rs

Japanski studio "Suppose Design Office" projektovao je interesantnu kuću u gradu Tošigi u Japanu. Bijeli metalni krov ispresijecan otvorima spušta se do zemlje štiteći terase i baštu koje vlasnici mogu koristiti tokom cijele godine.

 

Uzana bašta prostire se duž jedne strane kuće i spaja se sa prostranim dnevnim boravkom u prizemlju. Direktno iznad, na prvom spratu, nalazi se balkon, dok je još jedna terasa smještena na samom vrhu kuće. Ove dijelimično pokrivene zone kreirane su s namjerom da izbrišu jasnu granicu između enterijera i eksterijera kuće.

"Između volumena kuće i krova nalazi se središnja zona koja postepeno spaja unutrašnjost i spoljašnjost. Ona stvara zaklon i utiče na termalnu izolaciju", objašnjavaju arhitekte studija "Suppose Design Office".

"Takođe, ova zona pruža mogućnost da se spoljašnjost aktivno koristi. Porodica može ručati na svježem vazduhu ili koristiti baštu i kad pada kiša, što mijenja atmosferu svakodnevnog života u uobičajenoj kući", nastavljaju iz studija.

Impresivan krov bio je polazna tačka prilikom dizajniranja kuće, nakon kojeg je studio kreirao tri sprata predviđena za stambeni prostor. U prizemlju se nalaze dnevna soba sa trpezarijom, kuhinja i kupatilo.

Na prvom spratu su smještene dvije spavaće sobe, toalet i ostava, dok se na posljednjem spratu pored terase nalazi i malo potkrovlje.

 

Fotografije:

 

Preuzeto sa: www.kucastil.rs
Izabrao i prirredio: www.komparacio.ba

 

 

 

KOMPACRTICE

Uobičajeno vrijeme u kojem ljudi koriste jednu kuću u Americi je oko 10 godina. Prosječno  trajanje hipotekarnog kredita je oko 5 godina. Postavlja se pitanje: "Da li kamatne stope trebaju da budu fiksirane na 30 godina kada prosječni korisnik kredita koristi stambeni kredit u prosjeku tih 5 godina? Da li to ima smisla u ovom vremenu i okruženju?"

MSN Real Estate

Da li ste znali za kamatnu stopu 5.49% za stambene kredite ?

 

Kliknite ovdje i odaberite kredit za Vas!