6 tačaka u vašem domu koje zrače negativnom energijom

11.05.2016 | Komparacio.ba |

www.kucastil.rs

Enterijeristi i feng šui stručnjaci upozoravaju na "krizne" tačke u vašem domu, koje djeluju kao "sakupljači" negativne energije koju vi, potom, upijate. Dom je oaza mira, topline i ljubavi svakog čovjeka, mjesto za život koje gradi sa najdražim ljudima kako bi se osjećao što ljepše i bolje, stoga bi trebalo povesti računa o nekim njegovim dijelovima koji mogu imati nepovoljan uticaj na rasploženje, zdravlje i um.

 

 

Ovo su šest "sakupljača" negativne energije:
 
1. Neuredan ulaz u dom


 
Prema savjetima drevne kineske discpiline, ukoliko želite pozitivnu energiju u svom domu, njegov ulaz mora biti čist i uredan. Ispred ulaznih vrata ne ostavljajte kese za smeće, a predsoblje učinite prohodnim, bez mnogo nepotrebnih stvari i nereda.

 

2. Nedostatak biljaka i cvijeća u domu
 
Poznato je da biljke služe, ne samo kao predivan ukras u stanu ili kući, već i kao prirodni filter vazduha koji upija sve toksine i loše materije iz njega. Oplemenite svoj dom zelenim biljem koje unosi svježinu, svijetlost i otklanja stres, ili raznobojnim cvijećem koje odiše radošću i vedrinom. Feng šui savjetnici preporučuju drvo bambusa za koje se vjeruje da donosi sreću ukućanima.


3. Televizor u spavaćoj sobi


 
Korištenje računara ili gledanje televizije pred spavanje izvlači veliki dio energije iz čoveka, zbog čega su velike šanse da ćete imati loš san i osjećati posljedice ujutru. Ovo je dovoljan razlog da držite televizor u dnevnoj sobi.

 

4. Jedino osvijetljenje na plafonu
 
Luster u dnevnoj sobi ili kuhinji nije dovoljan izvor svjetlosti, naročito u periodu godine kada je primijetan nedostatak prirodnog osvijetljenja. Opremite dom lampama koje će dodatno osvijetliti prostoriju, jer velika količina svjetlosti ne doprinosi samo boljem rasploženju, već i vidu (ne naprežete oči).


5. Plava boja zidova trpezarije "ubija" apetit
 
Neki istraživači su otkrili da su boje tanjira i zidova trpezarije povezane sa vašim apetitom. Ovu boju bolje odaberite za spavaću sobu jer lahko uspavljuje, a ima previše "hladno" dejstvo za prostoriju u kojoj se okupljate sa porodicom i prijateljima.
 
6. Nedostatak šarenih detalja


 
Igrajte se sa bojama kada birate detalje za svoj dom, a naročito kada je riječ o jastucima i tapetama, kažu dizajneri enterijera, ističući da domovi koji su obojeni u samo u jednu boju bez šarenih i zanimljivih detalja podsjećaju na bolnice i sterilne prostore gdje nema mjesta za pozitivnu energiju.

 

Preuzeto sa: www.kucastil.rs
Izabrao i priredio: www.komparacio.ba

 

 

 

KOMPACRTICE

.....prosječna naknada na kreditnu karticu koju plaćaju manje informirani Amerikanci je za 50% viša od one koju plaćaju finansijski pismeniji korisnici. 

Bloomberg.com

Da li ste znali za kamatnu stopu 5.49% za stambene kredite ?

 

Kliknite ovdje i odaberite kredit za Vas!