Najveće luksuzno eko odmaralište na svijetu

07.05.2016 | Komparacio.ba |

www.kucastil.rs

Kompanija "Eco Resort Group", sa središtem u Dubaiju, otkrila je planove za izgradnju najvećeg ekološkog kompleksa za odmor na svijetu. "Oasis Eco Resort" biće smješten u Livi, južnoj regiji Ujedinjenih Arapskih Emirata, a otvaranje je predviđeno za 2020. godinu.

 

 

Jedan od razloga zašto će se ovo odmaralište nalaziti baš u UAE je prognoza da će do 2021. godine Emirati ugostiti 45 miliona ljudi, od kojih će 31 milion činiti internacionalni turisti.

Za izgled odmarališta zadužena je firma "Baharash Arhitecture", koja je osmislila dizajn sa jezerom u središtu kompleksa. Apartmani i zajedničke prostorije biće raspoređeni oko izvora koji će predstavljati mirnu oazu i srce odmarališta.

Dizajner i osnivač firme "Baharash Arhitecture" Baharash Bagherian navodi da je dizajn proistekao iz lokalne tradicije. "U veoma ranoj fazi projekta, saznali smo da možemo izvući podzemnu vodu koristeći dubok bunar. To nam je omogućilo da formiramo priču oko izvora, koji je bio od velikog značaja za puteve kojima su Beduini vršili trgovinu i transport robe", kaže Bagherian.

Luksuzno odmaralište sadržaće ukupno 84 apartmana različitih tipova, a svaki posjeduje terasu sa zadivljujućim pogledom.

Ekološki benefiti od odmarališta podrazumijevaju recikliranje otpadnih voda  u cilju navodnjavanja zemljišta, 157.000 kvadratnih metara pod solarnim panelima, nultu emisiju gasova i upravljanje otpadom na licu mjesta.

 

Preuzeto sa: www.kucastil.rs

Izabrao i priredio: www.komparacio.ba

 

 

 

KOMPACRTICE

Uobičajeno vrijeme u kojem ljudi koriste jednu kuću u Americi je oko 10 godina. Prosječno  trajanje hipotekarnog kredita je oko 5 godina. Postavlja se pitanje: "Da li kamatne stope trebaju da budu fiksirane na 30 godina kada prosječni korisnik kredita koristi stambeni kredit u prosjeku tih 5 godina? Da li to ima smisla u ovom vremenu i okruženju?"

MSN Real Estate

Da li ste znali za kamatnu stopu 5.49% za stambene kredite ?

 

Kliknite ovdje i odaberite kredit za Vas!