Fascinantna kuća na litici

06.05.2016 | Komparacio.ba |

www.kucastil.rs

Australijska firma “Modscape Concept” projektovala je fascinantnu petospratnu kuću koja se nalazi na samoj ivici litice na jugozapadnoj obali Viktorije u Australiji. Simbolično je nazvana “Kuća na litici” (Cliff House), a nastala je kao odgovor na sve veći broj klijenata koji istražuju mogućnosti za život na ekstremnim priobalnim parcelama u Australiji.

 

 

Kuća je dizajnirana na zahtjev jednog australijskog bračnog para koji želi dom za odmor na nekom "ekstremnom" mjestu. Vlasnici bi u kuću ulazili kroz garažu na najvišem spratu, a liftom bi se spuštali do posljednjeg. Prefabrikovani moduli su rasporđeni u vertikalnom planu, a sobe su naslagane jedna na drugu i održavane bezbijedno na mjestu sa posebno projektovanim čeličnim nosačima.
 
Ovaj neobičan modularni dom je inspirisan oblikom školjke, oslanja se na trup i prostire se u potpunosti van litice. Sastoji se od pet spratova, tri spavaće sobe na dva nivoa, a ima čak i svoj spa kutak. Velika kuhinja po planu je smještena na drugom spratu, dok su treći i četvrti planirani za spavaće sobe. Na najnižem nivou, koji se iz očiglednih razloga u ovom slučaju ne može nazvati prizemljem, stanari će moći da uživaju u džakuziju i roštilju na otvorenom.
 
Enterijer je opremljen minimalističkim namještajem kako bi se naglasila veza između okeana i horizontal, a pogled koji obezbijeđuje neobična lokacija ove kuće jednostavno ostavlja bez daha.
 
Ovaj projekt je još uvijek u fazi koncepta, ali bi izgradnja ovakvih kuća ubrzo mogla da postane uobičajena ukoliko bude dovoljno zainteresovanih kupaca.

Fotografije:


Preuzeto sa: www.kucastil.rs
Izabrao i priredio: www.komparacio.ba

 

 

 

KOMPACRTICE

.....prosječna naknada na kreditnu karticu koju plaćaju manje informirani Amerikanci je za 50% viša od one koju plaćaju finansijski pismeniji korisnici. 

Bloomberg.com

Da li ste znali za kamatnu stopu 5.49% za stambene kredite ?

 

Kliknite ovdje i odaberite kredit za Vas!