Orginalna ulazna vrata koja će vas impresionirati (I dio)

20.04.2016 | Komparacio.ba |

www.kucastil.rs

Ulazna vrata doma predstavljaju centralnu tačku eksterijera – to je prvo što vaši gosti vide kada vas posjete i posljednje kada odlaze. Čak i najobičnija kuća može postati prepoznatljiva po upadljivim ulaznim vratima, dok se arhitektonsko zdanje mora osloniti na ništa manje upečatljiv dizajn vrata da poveže izgled eksterijera.

 

 

Predstavljamo 15 fantastičnih ulaznih vrata koja se mogu pohvaliti originalnošću i stilom.


1. Drveni paneli ulaznih vrata ističu se svojom toplinom od eksterijera kuće u neutralnoj boji i vertikalnih mat crnih panela.


2. Ova vrata transformišu obične drvene blokove u odvažan skulpturalan predmet. Čak je i poštansko sanduče postalo sastavni  dio dizajna.


3. Ravnomjerno raspoređeni stakleni prorezi omogućavaju da prirodna svijetlost prolazi kroz masivna drvena vrata. Dugačka drška je još jedan interesantan detalj na ovim vratima.

 

4. Izrađena od 40 debala burmanske tikovine, ova spektakularna vrata sadrže unutrašnji mehanizam sa sajlama i skrivenim protivtegovima. Kada su zatvorena izgledaju kao lijepa predimenzionirana vrata, ali impresioniraju kada se otvore poput lepeze.


5. Na ovom elegantnom ulazu u kuću susreću se prirodni materijali i minimalizam.


6. Neobični  materijali mogu čak i obična vrata da pretvore u predmet vrijedan divljenja. Paneli nalik kamenu variraju po boji i visini pa je najupadljiviji element ovih "kamenih" vrata njihova reljefna tekstura.


7. Talasasti paneli od svijetlog drveta prepliću se na ovim impresivnim ultravisokim vratima.

 

8. Ševron šara predstavlja zanimljiv obrt u odnosu na tradicionalne horizontalno ili vertikalno postavljene drvene panele.

 


Preuzeto sa: www.kucastil.rs
Izabrao i priredio: www.komparacio.ba

 

 

 

KOMPACRTICE

Uobičajeno vrijeme u kojem ljudi koriste jednu kuću u Americi je oko 10 godina. Prosječno  trajanje hipotekarnog kredita je oko 5 godina. Postavlja se pitanje: "Da li kamatne stope trebaju da budu fiksirane na 30 godina kada prosječni korisnik kredita koristi stambeni kredit u prosjeku tih 5 godina? Da li to ima smisla u ovom vremenu i okruženju?"

MSN Real Estate

Da li ste znali za kamatnu stopu 5.49% za stambene kredite ?

 

Kliknite ovdje i odaberite kredit za Vas!