Njemačka najbolja zemlja na svijetu, SAD najmoćnija

20.01.2016 | Komparacio.ba |

Njemačka je najbolja zemlja na svijetu, Amerika je najmoćnija, dok je u Kanadi najbolji kvalitet života, navodi se analizi "Najbolje zemlje", koja je danas predstavljena na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu.

 

Njemačka je proglašena najboljom zemljom na svijetu, "djelimično zbog jake ekonomije, uticaja u svijetu i usmjerenosti na ključna svjetska pitanja, kao što su migrantska kriza i jedinstvo eurozone", navodi se u analizi, prenio je Politiko.

Još pet članica EU su se našle na listi 10 najboljih država, a SAD su proglašene najmoćnijom zemljom na svijetu.

Analizirano je 60 zemalja na osnovu različitih kriterijuma, od održivosti do ekonomskog uticaja.

Njemačka je, također, proglašena najboljom zemljom za preduzetništvo, Luksemburg ima najpovoljne uslove za biznis, Italija je zemlja sa najbogatijom tradicijom, Brazil je "top zemlja" za posjetu, dok Kanada prednjači na listi zemalja koje imaju najbolji kvalitet života.    

Na listi najboljih zemalja na svijetu, poslije Njemačke, slijede Kanada, Britanija, SAD, Švedska, Australija, Japan, Francuska, Holandija i Danska.

Kina, Njemačka i SAD su najbolja mjesta za otpočinjanje karijere, dok su Tajland, Malezija i Filipini najbolje države za pokretanje biznisa.

Najbolje zemlje za ulaganje investicija su Indija, Singapur i Vijetnam.

Britanija, Kanada i SAD su proglašene za najbolje zemlje za obrazovanje.

Za odgajanje djece najbolje države su, prema analizi, Švedska, Danska i Kanada.

Analizu su uradili "U.S. News & World Report", konsultantska kuća BAV Consulting i poslovna škola Wharton Univerziteta u Pensilvaniji.


Preuzeto sa: www.6yka.com
Izabrao i priredio: www.komparacio.ba

 

 

 

 

KOMPACRTICE

"Biti velikodušan sa tuđim novcem je strašno", rekao je Axel Kicillof argentinski ministar privrede, saopštavajući  svijetu da je njegova zemlja otišla u stečaj po drugi put u nešto više od jednog desetljeća.

Axel Kicillof