IMOVINA

UEA grade vještačku planinu

10.05.2016 |

Ujedinjeni Arapski Emirati poznati su po svojim megalomanskim projektima – od najviše građevine na svijetu, pa do vještačkog ostrva u obliku palme…

 

Proširite svoj dom savršenom krovnom terasom

09.05.2016 |

Put do savršene krovne terase nikada nije bio lakši, a proljeće je idealan period da sebi i svojoj porodici obezbijedite prostran i osunčan kutak za svakodnevno uživanje zahvaljujući sjajnom sistemu iz kompanije VELUX.


 

Zavirite u najbolje dekorirana dvorišta

08.05.2016 |

Skicirajte svoje dvorište i uključite konture vašeg doma, zajedno sa svim terasama, stazama, prilaznim putevima, površinama pod cvijećem i potpornim zidovima - dobit ćete fenomenalno uređeno dvorište.

 

 

Najveće luksuzno eko odmaralište na svijetu

07.05.2016 |

Kompanija "Eco Resort Group", sa središtem u Dubaiju, otkrila je planove za izgradnju najvećeg ekološkog kompleksa za odmor na svijetu. "Oasis Eco Resort" biće smješten u Livi, južnoj regiji Ujedinjenih Arapskih Emirata, a otvaranje je predviđeno za 2020. godinu.

 

 

Fascinantna kuća na litici

06.05.2016 |

Australijska firma “Modscape Concept” projektovala je fascinantnu petospratnu kuću koja se nalazi na samoj ivici litice na jugozapadnoj obali Viktorije u Australiji. Simbolično je nazvana “Kuća na litici” (Cliff House), a nastala je kao odgovor na sve veći broj klijenata koji istražuju mogućnosti za život na ekstremnim priobalnim parcelama u Australiji.

 

 

Dom kao scenografija

05.05.2016 |

Španski glumac, pisac i režiser Gustavo Salmeron, koji živi i radi u Madridu, osmislio je pravu scenografiju u prostoru u kome živi –loft veličine 180 kvadrata u potpunosti je otvoren, a namještaj je na točkićima kako bi režiser mogao da ga pomjera kada to želi.

 

 

Udruženja banaka BiH: Retroaktivnost opasna po ekonomiju

05.05.2016 |

Skupština Udruženja banaka BiH podržava napore Hipo grupacije u BiH na rješavanju kredita sa klauzulom u švajcarskim francima, uz stav da je najbolji metod rješavanja problema u bilateralnom odnosu klijent-banka.

 

 

Kuća iz snova za 4000 eura

03.05.2016 |

Velšanin Sajmon Dejl (Simon Dale) sagradio je organsku kuću sa malim uticajem na životnu sredinu koja svojim dizajnom neodovljivo podsjeća na kuću Hobita u filmu Gospodar prstenova.

 

 

Kuća sa živopisnom i elegantnom atmosferom

02.05.2016 |

U brdima iznad francuskog grada Liona nalazi se prelijepa gradska kuća koju je projektovao arhitekta Žan Loran Berg. Okružena je gustim zelenilom tako da njeni stanari mogu da uživaju sjedeći na prostanim terasama.

 

Najuže kuće na svijetu

30.04.2016 |

Arhitekti su vijekovima uklapali male i uske kuće na najnevjerovatnija mjesta u kojima su jedva mogle da stanu. Međutim, rastući trend za ovim mikro domovima, koji rijetko prelaze 30 kvadrata, sve se više sreće u prenaseljenim gradovima.

Tako u Japanu odavno svaki pedalj (“terenčić”) postaje kuća koja zadovoljava sve stambene potrebe. Ipak, oblik kuće ponekad izgleda veoma čudno i odudara od onih koje je okružuju.

 

10 najboljih destinacija za odmor ovog ljeta

29.04.2016 |

U ovom periodu svake godine, vrše se istraživanja o destinacijama i biraju se one najbolje…

 

Kuća koja se rotira i mijenja oblike

28.04.2016 |

Britanski arhitektonski dvojac Grunberg i Vulfson osmislio je kuću koja će oduševiti sve poklonike dinamičnog života. Kako bi tokom cijele godine u njoj bilo maksimum udobnosti, kuća se rotira i mijenja oblik, kako bi u svako doba dana održala optimalnu količinu svijetlosti ili pak svoje vlasnike zaštitila od previše sunca.

 

 

Rusko čudo: Kuća za 24 sata

27.04.2016 |

Ruski arhitektonski studio "BIO Architecture" osmislio je modularnu kuću pod nazivom "DublDom" koja se kupuje u prodavnici i sastavlja za samo 24 sata, a dolazi sa svim neophodnim priključcima, instalacijama, kućnim aparatima, izolacijom, pa čak i sa namještajem. 

 

 

Povratak u djetinjstvo: Napravite idealan kutak za vaše mališane

26.04.2016 |

Uređenje dječije sobe pravi je izazov za sve roditelje i jedan od najkreativnijih zadataka. Predstavljamo vam pet maštovitih ideja za dječije sobe zbog kojih ćete poželjeti da se bar na trenutak vratite u djetinjstvo.

 

 

 

Prizemna kuća sa prostranom terasom i garažom (DETALJAN PLAN)

25.04.2016 |

Predstavljamo detaljan plan kuće koja je namijenjena četvoročlanoj porodici. Kuća sadrži podrum, veliku garažu za dva automobila i tavan koji se može adaptirati u stambeni prostor.

 

Kako do montažne kuće za 6.000 EUR

23.04.2016 |

Na nedavnom Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu, među najpristupačnijim izloženim projektima bile su montažne kuće koje se mogu naći i od 6.000 eura.

 

 

Prirodna retro kuća

22.04.2016 |

Tradicionalni koncept stanovanja postaje zanimljiv izbor, ne samo za pasionirane ljubitelje prirode. Iako se mnogi opredijeljuju za ultra moderna arhitektonska rješenja, retro kuće bude uspomene, njeguju tradiciju i naglašavaju značaj i ljepotu rukotvorstva. One su idealne vikendice, ali i retro oaze u srcu velikih gradova.

 

Hex House: Jeftine šestougaone kuće za izbjeglice

21.04.2016 |

Američka kompanija Architects for Society predstavila je prototip jeftinih šestougaonih nastambi koje se brzo mogu podići u slučajevima katastrofa.

 

Orginalna ulazna vrata koja će vas impresionirati (I dio)

20.04.2016 |

Ulazna vrata doma predstavljaju centralnu tačku eksterijera – to je prvo što vaši gosti vide kada vas posjete i posljednje kada odlaze. Čak i najobičnija kuća može postati prepoznatljiva po upadljivim ulaznim vratima, dok se arhitektonsko zdanje mora osloniti na ništa manje upečatljiv dizajn vrata da poveže izgled eksterijera.

 

 

KOMPACRTICE

.....prosječna naknada na kreditnu karticu koju plaćaju manje informirani Amerikanci je za 50% viša od one koju plaćaju finansijski pismeniji korisnici. 

Bloomberg.com