IMOVINA

Do kraja 2018. Banja Luka dobija grandiozan tržni centar

30.05.2016 |

U toku su početni radovi na izgradnji veleljepnog tržnog centra City Malla u centru Banje Luke, koji će se nalaziti u ulici Vase Pelagića, između Doma Sindikata RS-a, hotela Talija i zgrade Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

 

10 sjajnih planova za jednosoban stan (I dio)

28.05.2016 |

Iako jednosobni stanovi koji su često jedina opcija u velikim gradovima zbog manje kvadrature izledaju znatno skromnije od onih dvosobnih, trosobnih ili, pak, prostranih kuća u prigradskim naseljima, čak i oni mogu biti dovoljno prostrani za normalan svakodnevni život uz dobra rješenja.

 

Plutajuće vile iz snova grade se u blizini obala Dubaija

27.05.2016 |

Mnogi su bili skeptični kada su u Dubaiju predstavljeni planovi za gradnju kuća koje će plutati na vodi.

 

 

Najljepše terase svijeta (I DIO)

26.05.2016 |

Okružene najljepšim pejzažima ili iznad gradskih krovova, na korak od oblaka. Na njima možete uživati u najdražem koktelu ili samo gledati zalazak sunca, svjetla u noći, plesati ili se kupati.

 

Kuća na sprat za usku parcelu (DETALJAN PLAN)

25.05.2016 |

Predstavljamo vam detaljan plan kuće koja je pogodna za gradnju na uskim parcelama. Ova kuća na sprat posjeduje i garažu za jedan automobil i idealna je za četvoročlanu porodicu. Izgrađena je na tradicionalan način, od cigle. Sadrži četiri sobe i dva kupatila.

 

Prefinjena vila u ekskluzivnom dijelu Kolorada

24.05.2016 |

Ekskluzivna The Preserve enklava u Koloradu je lokacija gdje možete vidjeti vrhunski dizajnirane luksuzne vile…

 

Porodična kuća sa potkrovljem i otvorenom garažom (DETALJAN PLAN)

23.05.2016 |

Predstavljamo vam detaljan plan prostrane kuće koja je namijenjena za porodicu od četiri do pet članova.  Projekat "Saturn" umjesto zatvorene garaže predviđa funkcionalno natkriveno sklonište za automobil, koje može da posluži i kao senik gdje porodica može da uživa tokom lijepih sunčanih dana.

 

Futuristička eko kuća

22.05.2016 |

Futuristička vila "BSG Villa"  turskog dizajnera Murata Gedika predstavlja impresivan primjer moderne arhitekture i održive gradnje, koja je ove godine dobila prestižno priznanje A’ Design Award u kategoriji  Arhitektura, dizajn zgrade i strukture za 2015. – 2016. godinu.

 

 

Moderni biser Los Angelesa

21.05.2016 |

Vila koju vam ovog puta predstavljamo, nalazi se nadomak Sunset strip bulevara, u ekskluzivnom komšiluku gdje se veoma teško možete istaći…

 

Ovako izgleda arhitektura koja poštuje prirodu

20.05.2016 |

Arhitektura nas može impresionirati na mnogo načina, ali čini se najviše onda kada nam jasno pokazuje da se ne stavlja ispred prirode. Nažalost, mnoga mjesta sa prelijepom prirodom već su nestala ili uništena zbog poslovnih zgrada, šoping molova, saobraćajnica ili stambenih kompleksa, pa "mali primijeri" koji slijede zaslužuju naše puno poštovanje.

 

Super slatki stan: Sjajno iskorištenih 30 kvadrata

19.05.2016 |

Kreativna modularna arhitektura rješava manjak prostora u ovom studentskom stanu. 

Kako je nekada izgledala prva klasa u avionima: Kavijar, rakovi i ukusni kolači

18.05.2016 |

Scandinavian Airlines objavila je fotografije prve klase svojih aviona iz perioda od 1950-ih do 1980-ih godina. Osim udobnih sjedišta i luksuznog pića, putnicima prve klase servirani su kavijari, rakovi i krem kolači.

 

"Najfensi" McDonalds na svijetu izgleda poput Apple trgovine

17.05.2016 |

Kompanija McDonalds nedavno je otvorila novi restoran u Rotterdamu, u Nizozemskoj, a specifičan je po tome što izgleda jako moderno i "fensi", poput Apple trgovine.

 

Kuća za koju je vrijeme stalo

16.05.2016 |

Selo Linešo šćućurilo se u dolini Rovana u švajcarskoj provinciji Tićino, trideset kilometara udaljeno od grada Lokarna. Liči na skriveni raj omeđen šumama kestena i terasastih livada koje je postalo poznato širom svijeta zahvaljujući jednoj kući.

 

 

Luksuzna kuhinja na otvorenom

15.05.2016 |

Temperature koje su u porastu mame nas da se opustimo pored bazena, na terasi ili u dvorištu…

 

Drveni neboder sa originalnom fasadom u Štokholmu

14.05.2016 |

Arhitekti kompanije Anders Berensson predstavili su konceptualne planove za najvišu zgradu u Štokholmu koju bi gradili od posebne vrste drveta.

Savršen spoj starog i novog u stanu

13.05.2016 |

Kada se kaže "stanujem u zgradi koju je projektovao Oskar Nimajer" (projektant Brazilije, glavnog grada Brazila, prošle godine preminuo u 105. godini) onda znate da je zgrada obilježena kao savremena i da je poželjno da stanovi budu u istom maniru. Između ostalog, u njima su ostale kuhinje dizajnirane Nimajerovom rukom uz upotrebu specifičnih pločica jakih boja. Danas u modi.

 

Kuća koja briše granicu između enterijera i eksterijera

12.05.2016 |

Japanski studio "Suppose Design Office" projektovao je interesantnu kuću u gradu Tošigi u Japanu. Bijeli metalni krov ispresijecan otvorima spušta se do zemlje štiteći terase i baštu koje vlasnici mogu koristiti tokom cijele godine.

 

6 tačaka u vašem domu koje zrače negativnom energijom

11.05.2016 |

Enterijeristi i feng šui stručnjaci upozoravaju na "krizne" tačke u vašem domu, koje djeluju kao "sakupljači" negativne energije koju vi, potom, upijate. Dom je oaza mira, topline i ljubavi svakog čovjeka, mjesto za život koje gradi sa najdražim ljudima kako bi se osjećao što ljepše i bolje, stoga bi trebalo povesti računa o nekim njegovim dijelovima koji mogu imati nepovoljan uticaj na rasploženje, zdravlje i um.

 

KOMPACRTICE

Albert Ajnštajn je, navodno, opisao složeni kamatni račun kao „najmoćniju silu u svemiru“.

Albert Einstein