IMOVINA

Rasprodaja u Bosmalu: U ponudi stanovi od 150 do 900 hiljada KM, poslovni prostori i do 2,7 miliona

11.05.2017 |

Bosmal, stambeni kompleks u sarajevskom naselju Hrasno, naći će se 17. maja na prvoj javnoj prodaji u Općinskom sudu u Sarajevu, a Klix.ba je došao do predloženih cijena stambenih, poslovnih i garažnih prostora.

 

 

Kuća koju možete ponijeti sa sobom

03.03.2017 |

Interesantan dizajn simpatične kućice "Koda", koji je osmislio estonski studio "Kodasema", omogućava stanarima da "podignu sidro" i presele se na drugu lokaciju za manje od jednog dana.

 

Bivši građevinac napravio kuću naopako: Supruga mislila da je poludio

24.02.2017 |

Bivši građevinac Valdevino Miguel da Silva iz Brazila napravio je kuću koja stoji na krovu dok su temelji na vrhu. Naopako su okrenuti i prozori i vrata. Kuća se nalazi u Sao Mateusu i prava je atrakcija.

 

Kuća nominirana za najljepšu drvenu kuću u Europi

15.06.2016 |

Cilj je bio sjediniti prirodu i prostor za stanovanje pa dominiraju prirodni materijali i pomalo lovački detalji: rogovi, jelen izrezbaren za vratima...

 

 

Kvadrat stana u Solunu i po 400 KM

14.06.2016 |

Srbi su već manje više stalni kupci na egejskom primorju, a agenti za promet nekretnina tvrde da godišnje oko 200 građana Srbije kupi sebi nekretninu u Grčkoj.

 

 

Kako urediti malo dvorište?

12.06.2016 |

Iako je veliko dvorište svačiji san, ne očajavajte ako imate malo prostora. Prostor koji imate iskoristite najbolje što možete, prihvatite izazov i napravite pravu malu oazu za opuštanje na svježem zraku.

 

 

Multifunkcionalni stol

11.06.2016 |

Enebe Sport grupa predstavila je u New Yorku, na sajmu ICFF, najvažnijem "izlogu" modernog dizajna u sjevernoj Americi, projekt RAM. Ram je inovativni stol za ping pong. Projekt potpisuje Francesc Rife, poznati španjolski industrijski dizajner i dizajner interijera.

 

 

Otvaramo vrata novog doma Baraka Obame

10.06.2016 |

Barak i Mišel Obama su iznajmili kuću čija se vrijednost procijenjuje na četiri miliona dolara, gdje će se povući nakon završetka njegove predsjedničke karijere.

 

 

Genijalan dizajn: Pogledajte kako izgleda garsonijera koja se transformiše

09.06.2016 |

U velikim gradovima svijeta, gdje su svi troškovi iznimno veliki, garsonijere su iznimno popularne.

 

Šarmantan stan pun zanimljivih detalja

08.06.2016 |

U jednom od najljepših dijelova Stockholma smjestila se šarmantna zgrada u kojoj se nalazi ovaj ljupki stan.

 

 

Dom po mjeri porodice pun šarenih detalja

07.06.2016 |

Šarena obiteljska kuća puna zanimljivih ideja smještena je na jednom brdašcu u blizini Melbournea. Obitelj s dvoje djece u njoj živi desetak godina. Kompletno je adaptirana prema njihovim potrebama i bez pomoći arhitekta, radove su izvodili sami, uz pomoć prijatelja.

 

 

7 savjeta za uređenje dvorišta ili bašte

06.06.2016 |

Idealno dvorište je ono koje je uređeno tako da bude kutak za uživanje i odmor. A da bi to bilo mora da ispuni nekoliko osnovnih uslova. Osim toga, dvorište je prva stvar koju neko vidi kada vam dođe u goste, pa zašto se ne biste potrudili da ostavite dobar utisak?

 

 

Stopljena sa prirodom i tišinom - najljepša drvena kućica na svijetu

05.06.2016 |

Ovdje želimo živjeti kad odrastemo! Definitivno. Tu i samo tu! Impresivna drvena kabina u Yulanu (New York) u vlasništvu je modnog stilista i dizajnera interijera Scotta Newkirka koji ju je dao napraviti jer je htio mjesto gdje će moći vikendima pobjeći od svakodnevice i užurbanoga gradskog života.

 

 

Živite u stanu od 10 miliona eura - besplatno

04.06.2016 |

Kada vam nešto na prvi pogled djeluje previše dobro da bi bilo istinito, obično to tako i bude…

 

Fantastične kuće otporne na prirodne katastrofe

03.06.2016 |

Kako su jedna od posljedica klimatskih promjena sve učestalije prirodne katastrofe, arhitekte su shvatile da dizajn kuća otporan na vremenske nepogode nikad nije bio važniji.

 

Plutajući gradovi koji bi mogli spasiti čovječanstvo

02.06.2016 |

Mnoge arhitekte smatraju da se rješenje za prenaseljenost planete kao i spas od prirodnih katastrofa  nalazi u izgradnji gradova na vodi.

 

 

Prva odštampana poslovna zgrada nikla za 17 dana u Dubaiju

01.06.2016 |

Prva poslovna zgrada izgrađena u potpunosti 3D štampanjem, ne samo što je u 17 dana izgrađena, već je i svečano otvorena u Dubaiju. Zvaničnici Dubaija navode da ovaj projekat u Persijskom zalivu pokazuje značaj tehnologije 3D štampanja u cilju smanjenja troškova i bržeg završetka gradnje.

 

 

Grad u kojem ljudi žive pod zemljom

31.05.2016 |

Zbog nevjerovatno visokih temperatura koje dosežu 40 stepeni, gradska populacija bila je primorana da sav svoj svakodnevni život preseli u podzemlje. Tako se ovdje mogu naći i domovi i biblioteka, ali i podzemna crkva.

 

KOMPACRTICE

"Biti velikodušan sa tuđim novcem je strašno", rekao je Axel Kicillof argentinski ministar privrede, saopštavajući  svijetu da je njegova zemlja otišla u stečaj po drugi put u nešto više od jednog desetljeća.

Axel Kicillof